Vitamine si Minerale

Afiseaza: 2 produse

Vitamine Minerale pentru culturism, beneficii
Exista mai multe vitamine, minerale si ierburi care, atunci cand sunt luate in combinatii specifice, promoveaza imbunatatirea performantelor. In general, suplimentele pentru antrenament pot afecta unele sau toate din urmatoarele lucruri: puterea, energia, rezistenta si potentialul de constructie a muschilor.
Printre cele mai importante procese sustinute de vitamine sunt: sinteza proteinelor( capacitatea organismului de a utiliza proteinele pentru dezvoltarea masei musculare), reglarea metabolismului, reglarea nivelurilor de energie, dezvoltarea si recuperarea musculaturii, reglarea concentratiilor de hormoni: testosteronul este esential in acest sens.
Vitaminele constituie, alaturi de proteine, aminoacizi si minerale, substante de o importanta deosebita in efortul muscular si in buna desfasurare a tuturor functiilor din organismul uman.Vitaminele sunt substante oganice, care alaturi de constituientii de baza ai materiei vii ( proteine, glucide si lipide), stimuleaza procesele metabolice, contribuind la buna functionare a organismului.
 
- Vitamina A,  se mai numeste si antixeroftalmina, este o vitamina de crestere, are actiune antiinfectioasa, contribuind la nutritia cartilagelor, oaselor, vaselor sangvine si a tegumentelor. Se comporta si ca factor de intinerire, efectele ei reglementand somnul si tensiunea arteriala.
- Complexul de vitamina B, fac parte dintr-un ansamblu nedisociabil, in sensul ca ele actioneaza de obicei in acelasi sens, se ajuta reciproc si se completeaza. Rolul lor in organism este unul de o deosebita importanta: complexul B este indispensabil metabolismului celular: respiratie, nutritie, asimilare.
- Vitamina C se mai numeste si antiscorbutica, aceasta vitamina intervenind in procesele de oxidoreducere si detoxifiere. Are importante calitati antioxidante, iar impreuna cu aminoacidul lizina, formeaza L-carnitina cu rol foarte important in slabire.
- Vitamina D se mai numeste si antirahitica si, dupa cum ii spune si numele, intervine in formarea oaselor si a dintilor, prin asimilarea calciului.
- Vitamina E, este vitamina reproducerii. Ea intervine de asemenea, in metabolismul grasimilor, iar cercetariile recente au aratat faptul ca previne si febra musculara.
- Vitamina K se mai numeste si antihemoragica, spre deosebire de celelalte vitamine, vitamina K poate fi sintetizata de catre organism si anume de catre flora intestinala, iar lipsa ei favorizeaza hemoragiile, precum si tulburarile hepatice.
Dupa cele descrise mai sus, se poate observa clar importanta cruciala a vitaminelor si de aceea este absolut necesar ca, pe langa proteine si aminoacizi, sportivii sa isi suplimenteze nutritia si cu un concentrat vitaminic sau, mai bine, cu un concentrat de vitamine si minerale
Mineralele sunt elemente anorganice.Vitaminele si mineralele au functii specifice si sunt derivate din o varietate de surse de alimente. Mineralele au roluri foarte importante (dar deseori trecute cu vederea) in organism fiind cofactori sau bucati din diferite enzime sau componente care indepliensc functii importante.
De exemplu fierul, unul din cele mai cunoscute minerale. Fierul este prezent in interiorul hemoglobinei, el fiind cel care se ataseaza de moleculele de oxigen si in principiu, cel care tine intreaga molecula de hemoglobina.
Fara fier, tot sistemul ar colapsa. Si asa este cazul tuturor mineralelor prezente in corp - fac munca murdara a functiilor esentiale. Asa este si cazul zincului si magneziului.

Magneziul este necesar in peste 300 de reactii din corp si este pe locul patru ca cel mai abundent mineral din organism. Magneziul este o vedeta fiziologica, avand roluri importante in reglarea tensiunii arteriale, glicemiei si energiei metabolismului.

Zincul este un mineral esential, care se gaseste cu precadere in sursele de proteine animale; stridiile sunt cea mai buna sursa. Zincul este necesar pentru buna functionare a peste 100 de enzime. Aceste enzime au roluri in mai multe sisteme din organism, de la sinteza proteinelor sau ADN-ului pana la sistemul imunitar si diviziunile celulare. Organismul inmagazineaza cu greu zincul, asa ca este important un aport constant din alimentatie si suplimentatie.
Suplimentarea cu magneziu imbunatateste toleranta la exercitii fizice atunci cand nu ai dormit suficient, totodata imbunatateste frunctiile cardiovasculare in timpul exercitiilor fizice; iar suplimentarea cu zinc previne descresterea hormonilor tiroidei din cauza efortului fizic , dar previne si scaderea nivelelor de testosteron.

Suport clienti luni - vineri: 8:00 - 17:00

0732586530 comenzi@culturism.net
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.